BetulaUtveckling_BirgittaBjork_JohnMellkvist

”Glöm åldern – se generationerna” på Stockholms Handelskammare

Jag uppskattar John Mellkvist arbete med ålderism. (Regeringen har tillsatt en ”Delegation för senior arbetskraft” där John Mellkvist är en av medlemmarna.)

 

Själv bidrar jag med att vara en aktiv brobryggare mellan yngre och äldre generationen. Genom att ha en attityd som är nyfiken, inkluderande och respektfull.

Jag vill i min vardag tänka och handla utifrån att vi är människor med olika erfarenheter. Förändra synsättet och verkligen fokusera på alla människors lika värde. Tillsammans gör vi världen lite bättre varje dag.

 

Det var intressant att höra att det våras för ”late bloomern” – alltså de av oss som gör sin ”debut” sent i livet i form av att bli författare till en succébok som senior (t ex Ingemar Skoog) – eller att man inleder en helt ny karriär (t ex Lyn Slater, den 64-åriga lärare som nu även är modell och kallar sig för ”the accidental icon”).

John lanserade även uttrycket ”att orka är det nya svarta” – alltså att livskarriären handlar mer om maraton än sprint – och gav exempel på detta genom att berätta om modeikonen Iris Apfel, som vid en ålder av 97 år fortfarande är i ropet.

 

Jag vill, istället för att säga ”Glöm åldern – se generationerna”, säga ”Glöm åldern – se människan”!Dela detta med en vän