NYHETER
NYHETER, INSPIRATION OCH KUNSKAP.

Betula Utveckling professionaliserar dig som ledare, företag och organisation genom föreläsningar, workshop och närvaro på utbildningar samt event i att vara en rakryggad ledare i en krokig värld. Välkommen!

BetulaUtveckling_BirgittaBjork_JohnMellkvist

”Glöm åldern – se generationerna” på Stockholms Handelskammare

Jag uppskattar John Mellkvist arbete med ålderism. (Regeringen har tillsatt en ”Delegation för senior arbetskraft” där John Mellkvist är en av medlemmarna.)

 

Själv bidrar jag med att vara en aktiv brobryggare mellan yngre och äldre generationen. Genom att ha en attityd som är nyfiken, inkluderande och respektfull.

Jag vill i min vardag tänka och handla utifrån att vi är människor med olika erfarenheter. Förändra synsättet och verkligen fokusera på alla människors lika värde. Tillsammans gör vi världen lite bättre varje dag.

 

Det var intressant att höra att det våras för ”late bloomern” – alltså de av oss som gör sin ”debut” sent i livet i form av att bli författare till en succébok som senior (t ex Ingemar Skoog) – eller att man inleder en helt ny karriär (t ex Lyn Slater, den 64-åriga lärare som nu även är modell och kallar sig för ”the accidental icon”).

John lanserade även uttrycket ”att orka är det nya svarta” – alltså att livskarriären handlar mer om maraton än sprint – och gav exempel på detta genom att berätta om modeikonen Iris Apfel, som vid en ålder av 97 år fortfarande är i ropet.

 

Jag vill, istället för att säga ”Glöm åldern – se generationerna”, säga ”Glöm åldern – se människan”!

BirgittaBjork-KickiTheander-Middagsfrid

Betula Utveckling och Middagsfrid

Kicki Theander, grundare av Middagsfrid. Kicki är en förebild och inspiratör som ledare, entreprenör och företagare. Hon tog sin idé den första matkassen i Sverige från tanke till handling och skapade ett framgångsrikt företag. Hon säger själv att framgången nog ligger i ”just do it”. Fokusera inte så mycket på ”om” och ”men” eller möjliga risker, utan handla – kör!!

BetulaUtveckling_intervju

Intervju ”Konsten att leda en ledare”

Jag har blivit intervjuad av Sofia Wrangsjö, workshopledare med filosofisk inriktning, och vi samtalade bl a om mina tankar när jag hjälper yngre chefer att navigera i sin roll och få arbetssituationen att fungera.

Läs hela intervjun här!

BetulaUtveckling_BirgittaBjork_IngaBrittAhlenius

Reflektion #1 från Kvalitetsmässan

Jag var på Kvalitetsmässan i Göteborg och träffade några av mina idoler – här är Inga-Britt Ahlenius. Inga-Britt är en inspirerande och engagerad person med stort rättspatos. Hennes klarspråk och mod att synliggöra händelser i olika samhällsfrågor och ledarskap blir som en katalysator för reflektion.

BetulaUtveckling_BirgittaBjork_LauraHartman

Reflektion #2 från Kvalitetsmässan

Ännu en idol från Kvalitetsmässan – Laura Hartman leder regeringens tillitsdelegation. Regeringen vill med reformen utveckla tillitsbaserad styrning med fokus på medarbetarnas kunskap.

Dela detta med en vän